Ezt az öt dolgot árulja el rólad a profilképed

Ezt az öt dolgot árulja el rólad a profilképed

Egy több tízezer profilképre és profilra kiterjedő kutatás szerint a profilképed sokkal többet elmond rólad, mint azt gondolnád.

Az Indy100 által szemlézett kutatáshoz több mint 66 ezer Twitter-profilképét vizsgálták meg a kutatók, a tweetek alapján pedig következtettek a felhasználók lehetséges személyiségére. Az alábbiakra jutottak.

Nyíltság

Azok a felhasználók, akik nyíltabbak, befogadóbbak, hajlamosak arra, hogy ne csak azt lássák, amiket eléjük tárnak, kritikai gondolkodással szemléljék a világot, nagy valószínűséggel nem az arcukat választják profilképnek.

Akik mégis az arcukat teszik ki profilképnek, azok jó eséllyel szemüveget viselnek, napszemüveget viszont szinte sosem, arcuk pedig leginkább negatív, mintsem pozitív érzelmeket tükröz.

Önfegyelem

A nagyobb önfegyelemmel, önkontrollal rendelkezők valószínűleg a saját arcukat választják profilképnek, ezzel is mutatva a normát, amit ők elfogadnak. Képeik zömmel színesek, természetesek, gyakran olyanok, melyeken idősebbnek látszanak, és vidámnak tűnnek rajtuk, mégha az életben nem is feltétlenül olyan mosolygósak, mint a fotón.

Extrovertáltság

Akik extrovertáltak, azok általában nem egyedül szerepelnek a profilképen, képeiken fiatalabbnak látszanak a valós koruknál, illetve szeretnek fiatalabbakkal fotózni. A kutatás szerint az ebbe a kategóriába sorolhatók közül alig volt olyan, akik olvasószemüveget viseltek volna.

A kellemes személyiség

Az olyan emberek, akikről ránézésre süt a segítőkészség, gyakran használják az arcukat profilképnek, a fotók vidámak és színesek, de gyakran homályosak, elmosódottak. Arcukon inkább pozitív, mintsem negatív érzelmek ülnek.

Érzelmi labilitás

Akik hajlamosak az érzelmi instabilitásra, azok közül kevesebben használnak színes fotót profilképnek, azon is inkább negatív érzelmek tükröződnek. A kutatás szerint ők inkább nem használják az arcukat profilképnek, a képeik pedig érzelmi semlegességet tükröznek.