MTI Fotó: Komka Péter

Brutál viharok jönnek pénteken – mutatjuk térképen

Hat megyére adtak ki másodfokú veszélyjelzést a hét utolsó munkanapjára, viharos szél és jégverés is érkezhet.

Nem lesz idilli a péntek az Időkép szerint. Mint írták, kezdetben az északi tájakon alakulhat ki egy-egy zápor, esetleg zivatar, majd

délután északnyugat felől erős viharok érhetik el az országot.

Emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat Heves, Nógrád, Pest, Fejér, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyékre másodfokú figyelmeztetést adott ki, erre lehetnek ugyanis a legújabb zivatarok.

Tíz másik megyében is figyelmeztetés él a várható égzengés miatt, de arra már egy fokkal enyhébb viharok lehetnek. Jelenleg úgy fest, hogy Zala, Somogy és Baranya megússza a viharokat:

Fotó: met.hu

A hőség miatt is sárgul a térkép, pénteken ugyanis az ország déli, délnyugati és nyugati részén 25 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet.

Fotó: met.hu

A folytatásban nyugisabb lesz az időjárás. Szombaton időnként megerősödik a szél, emellett viszont napos idő valószínű, csak északon lehet helyenként záporeső, a leghidegebb órákban 14-20 fok lehet. Napközben 29-33 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap az MTI szerint napos idő várható. Nyugaton és északon lehet több felhő, és főleg ott alakulhat ki néhol zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 14-20, a maximum 31-35 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

MTI Fotó: Komka Péter