Órákon át küzdöttek a csőbe szorult piliscsabai cicáért, csőkamerával videózták a mentést

Órákon át küzdöttek a csőbe szorult piliscsabai cicáért, csőkamerával videózták a mentést

Drámai állatmentést videóztak a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai, akik több órán át dolgoztak azért, hogy megmentsenek egy lefolyóba szorult macskakölyköt.

„Wilson cica életben maradásához legelőször is kellett néhány nem mindennapi fiatal, akik biciklizés közben felfigyeltek a segítségkérésre, mely nyávogás formájában egy csőből érkezett elhaló hangon egy elhagyatott piliscsabai házból. Kellett hozzá a Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete is, akik fogadták a segítségkérésüket és átirányították hozzánk, mert ez a kilátástalan szituáció abszolút a mi szakterületünk.”

– írta Facebook-oldalán a mentőszervezet.

„Kellett hozzá az a sok ezer ember, akik évek óta segítenek minket adományaikkal és nekik köszönhetően a legmodernebb állatmentő eszközökkel tudjuk magunkat felszerelni. Kellettek hozzá a kollégák, akik pedig lehetetlent nem ismerve hosszú órákon át küzdöttek a cicáért.”

– fűzték hozzá.

A macsekra egy spéci csőkamerával találtak rá, a legközelebbi felszíni csatlakozási pont 10 méterre volt a bajba jutott állattól. Végül a kamerára kötöttek egy hurkot, és azzal ragadták meg a cicát: