Fotó: Facebook

Nem tud megfizetni egy lakást, fél éve császárként él a vonaton a srác

Immáron fél éve már a német vasutak szerelvényei az otthona Eric Hoffmannak, aki a horrorisztikus albérletárak miatt döntött úgy, hogy mozgó otthont választ magának.

A srác egy call centerben dolgozott, amit unalmasnak talált. Az Index cikke szerint mikor Münchenben kapott állást egy videojátékokkal foglalkozó szerkesztőségben, azzal szembesült, hogy nem tudja kifizetni az irtó borsos albérletárakat.

Nach einer Stärkung im Restaurant geht es jetzt dann erstmal weiter Richtung Frankfurt ?

Közzétette: Eric Hoffmann – 2017. július 12., szerda

Ekkor jött a nagy ötlet: havi 1200 eurós – mintegy 367 ezer forintos – fizetéséből (ami igen soványnak számít azért arrafelé) minden hónapban vesz eg 658 eurós havi bérletet, mellyel a német vasutak első osztályát és annak velejáróit élvezheti.

Eric a VIP-várókban megy el vécére, itt is zuhanyzik, az elegáns várókban egyenruhás vasúti alkalmazottak hoznak neki étlapról szendvicset, salátát, levest, ami azért elég menő.

Eines meiner liebsten Gerichte in der DB Lounge! Und den Abwasch inklusive Zubereitung und Bedienung am Platz übernimmt die Bahn – sehr komfortabel ?

Közzétette: Eric Hoffmann – 2017. július 13., csütörtök

Esténként felszáll a vonatra, és keresztülutazza az országot, és mivel ilyenkor alig vannak a fülkékben, kényelmesen alszik a székeken.

A fiatal már kitapasztalta, hogy melyik városba miért érdemes menni, mármint váróterem szempontjából. Salzburgban finom a csoki, máshol az ingyen sörrel és jégkrémmel lehet megfogni.

Feierabendbier im ICE Restaurant und warte auf mein Abendessen ?

Közzétette: Eric Hoffmann – 2017. július 12., szerda

Eis!!' ?

Közzétette: Eric Hoffmann – 2017. július 11., kedd

Eric időnként elvonatozik Hamburgba, ahol az édesapja él, illetve nyaralni is volt már, nyilván vasúton, az Északi-tengerhez zakatolt el.

A ZDF forgatott is vele egy anyagot, miként él egy luxusnomád:

https://www.facebook.com/heuteplus/videos/1668843186461256/

Fotó: Facebook