Hajmeresztő szabályt vezetett be egy Volán társaság, egyetlen napot élt csak meg

Hajmeresztő szabályt vezetett be egy Volán társaság, egyetlen napot élt csak meg

Hajmeresztő szabályt vezettek be egy rövid időre az egyik Volán társaság járatain, ami azt kötötte ki, hogy ha egy háromórás út során vécére kell mennie valakinek, és miatta kell várakoznia a busznak, akkor csomagjaival együtt a pihenőben hagyják, nem szállhat vissza.

Az ATV Híradója szerint a rendelkezést egy utas panaszát követően léptették életbe, aki arra panaszkodott, hogy azért késte le Zalaegerszegen a csatlakozást, mert az autóbusz útközben pihenőt tartott.

Szerencsére a furcsa szabályt a busztársaság egyetlen napig tartotta érvényben, már a rendelkezés napján vissza is vonták.

Az egyik megkérdezett sofőr elmondta, ezt a rendelkezést egyszerűen lehetetlen betartani, hiszen a járatokon idős emberek, cukorbetegek, vízhajtó gyógyszert szedő utasok és kismamák is utazhatnak, de még a fiataloknak és a sofőröknek is hosszú egy három-három és fél órás utat megállás nélkül végigülni. Ráadásul mennyire embertelen intézkedés lenne az, ha valakit a pihenőben hagynának, azért mert vécére kellett mennie.