200 utast hagyott a Wizz Air Szicíliában

200 utast hagyott a Wizz Air Szicíliában

Törölte a Budapest-Catania járatát csütörtök este a Wizz Air, ezzel 200-nál több utasnak okozott kellemetlen meglepetést. A cég szerint az időjárás a ludas, legkorábban viszont csak szombaton tudnak repülni a hoppon maradt utasok, és akkor is alig van szabad hely a gépen.

Az Indexnek egy olvasó számolt be a történtekről péntek hajnalban, aki fél 11-kor indult volna Budapestre a szicíliai Cataniából. Azonban egyre több késést jeleztek, kiírták, hogy hajnali egykor elviszik az utasokat, de ezt végül törölték.

„Jött egy hölgy, aki nem sokat tudott, csak visszaadta a feladott csomagokat, és intézett hotelt. A kérdésre, hogy hogyan jutunk haza, nem tudott válaszolni. A következő járat két nap múlva megy, de azon kb. 10 szabad hely van. A többi a mi dolgunk. Aki szerencsés volt, épp tudott venni jegyet az Alitalia reggeli járatára római átszállással. (Kb. 90 ezer HUF/fő)”

– számolt be a helyzetről a lapnak az olvasó.

Az Indexnek a Wizz Air azt nyilatkozta, a járatot rendkívül viharos időjárás miatt kellett törölni, a gép csak Palermóban tudott leszállni Catania helyett. Állításuk szerint mindent megtesznek, hogy kárpótolják az utasokat, és ingyenes az átfoglalás a lehető legkorábbi járatra, igaz, csak a szabad helyekre lehet ülni.

Aki visszatéríttetné a jegyárat, annak a Wizz Air honlapján kell ezt igényelnie.