MTI/Varga György

Ma van a cirkuszok éjszakája – ezek a programok várnak országszerte

Változatos programok várják az érdeklődőket a cirkuszok éjszakája alkalmából nem csak a fővárosban, hanem több balatoni helyszínen is.

5 cirkusz, a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, az Exit Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz és az Eötvös Cirkusz közreműködésével afrikai elefántok megfürdetésével kezdik meg a programsorozatot Balatonlellén. A vállakozó kedvűek a strandon hűsölő elefántokra akár fel is ülhetnek.

Közvetlenül a Balaton parton a Sky Fighters repülő motorosok előadását tekinthetik meg a nézők, míg az MTI híre szerint a Cirkusz téren felállított sátorban porondlátogatáson vehetnek részt az érdeklődők, sőt a gyerekek kipróbálhatják a különféle cirkuszi eszközöket.

Az Eötvös Cirkusz Révfülöpön, a Napfény kemping mellett bővített programot kínál a családoknak, Siófokon pedig az Exit Cirkusz Cirkusz és Varázslat című műsora várja a gyerekeket, tűzzsonglőrökkel, gólyalábasokkal, hastáncosokkal és Nikoló bohóccal. A Richter Flórián Cirkusz Zamárdiban szintén bővített, extra műsorral készül.

A Fővárosi Nagycirkusz előadása 19 órakor kezdődik, miután a nézők belebújhatnak a világhírű Nikulin Cirkusz társulatának bőrébe és kipróbálhatják, milyen érzés korcsolyázni az Antarktisz gyermekei – Jégbe zárt cirkuszvilág című előadás jegén, valamint próbára tehetik ügyességüket a különböző artistakellékekkel is.

MTI/Varga György