Milliókat keresett már a 15 éves fiú a zseniális ötletével

Milliókat keresett már a 15 éves fiú a zseniális ötletével

A hónap legkreatívabb fiatalja kétségkívül az a tizenéves srác, aki meglátta a tátongó piaci rést a kígyózó sorokban.

A legtöbben utálunk sorban állni. Különösen olyan országokban, mint az Egyesült Államok, ahol egy egyszerű BBQ-standnál is előfordulhat, hogy akár 3 órát kell várakozni. Vannak, akik erre képesek, de azért a legtöbben visszafordulnak a hosszú sorok láttán.

Desmond Roldan ebből a kellemetlenségből kiindulva indította el a saját vállakozását:

„Amikor hetedikes voltam, arról beszélgettünk a családommal, hogy nyárra jó lenne valami munkát vállalni, de túl fiatal voltam hozzá. A nagybácsim ekkor azt mondta, hogy a Franklin nevű helyen nagy sor áll, ezért ő fizetne is valakinek, hogy ott álljon helyette. Ekkor jött az ötlet, hogy elindítsam a vállalkozást”

– mesélte az Independentnek a tizenöt éves fiatal.

Így tehát Desmond 13 éves korától kezdve „hivatásos sorban álló”, és azóta több, mint 20 ezer dollárt (5,3 millió forintot) keresett ezzel.

A fiú azt is elárulta a lapnak, hogy bár a sorban állás sokszor unalmas, ő ilyenkor írja meg a leckéjét, játszik a telefonján, vagy elhívja valamelyik barátját, és vele üti el az időt. Leghosszabban 7 órát kellett sorba állnia, ráadásul a tűző napon. A legnagyobb összeg amit pedig egy sorban állásért kapott, 200 dollár (53 ezer forint) volt.

Mindemellett a fiú kiváló tanuló, keresetét pedig hasznos dolgokra fordítja. Támogat egy állatmenhelyet, spórol egy saját autóra és az egyetemi éveire, illetve később az iskola elvégzése után vállalkozóként szeretne dolgozni.