Hőség (fotó: pixabay)

40 fok is lehet a hétvégén

Hamarosan visszasírod a hidegfront miatti 25 fokot: olyan forróság jön néhány napon belül, hogy gőzölni fogsz!

Felmelegedés kezdődött hétfőn, melynek hatására keddtől már újfent 30 fok feletti napokra van kilátás. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint kedden 27-31, szerdán 28-33 fokra van kilátás, csapadék viszont nem valószínű.

A Severe Weather Europe szerint is komoly hőhullám érkezik a héten, a forróság Európa délnyugati feléből indul el a kontinens nyugati és középső területeire:

A new heat wave will be developing from SW into W-CNTRL Europe early this week, temps already well in excess of +30 in S France today, S Spain up to +41 again.Source: Meteociel

Posted by Severe Weather Europe on Sonntag, 16. Juli 2017

A hazai meteorológia szerint csütörtökön már 35 fokot mutathat a hőmérő, de egy-egy zápor már kialakulhat az ország északkeleti részén. Pénteken 32-37 fokra van kilátás, ugyanakkor a délutáni, esti órákban többfelé pattanhatnak ki zivatarok, melyek viharos széllel érkezhetnek.

Szombaton többfelé dörrenhet meg az ég, számítani kell egy-egy zuhéra, az OMSZ szerint 36 fokra kell készülnöd.

Az Eumet ennél durvább hőségre számít, szerintük a déli országrészben 40 fok is lehet. Mielőtt azonban legyintesz egyet, hogy ez biztos túlzás, megmutatnánk neked az Időkép július 10-i hőtérképét, melyen kora este Csongrádon és Kecelen 39 fokos forróság volt.

Szóval készülj a visszatérő kánikulára!

Kedvelj a Facebookon!
Már követem az oldalt