Fotó: Facebook/Részlet az IHF videójából

Így robbant ki az öröm a világbajnokságot nyert strandkézis magyar lányokból

A magyar női strandkézilabda-válogatott nyerte meg vasárnap a mauritiusi U17-es világbajnokságot, a lányok öröméről készült videót már 12 ezren látták.

Pinizsi Zoltán szövetségi edző csapata a csoportkör és a középdöntő sikeres megvívása után a negyeddöntőben Spanyolországot 2-1-re, az elődöntőben Portugáliát 2-0-ra, a fináléban pedig Hollandiát 2-1-re győzte le.

Amint azt az MTI írta, a magyar csapat már négy közé jutásával biztosította részvételét a 2018-as Buenos Aires-i ifjúsági olimpián.

Ekkora volt a lányok öröme:

Hungary take gold at Women's U17 Beach Handball WCh

Hungary 🇭🇺 take gold at the Women's U17 Beach Handball World Championship! 🥇🏆🎉 They beat the Netherlands 🇳🇱 2:1 in the trophy match. #Mauritius2017

Posted by International Handball Federation – IHF on Sonntag, 16. Juli 2017

A válogatott kerete:

Benzsay Rebeka (Szentendre), Braun Csenge (Dunaújváros), Gajdos Dorottya Fanni (Szentendre), Hadfi Gréta (Salgótarján), Király Réka (Érd), Landi Gabriella (Érd), Léránt Sára (Szentendre), Pintér Klaudia (KSI), Vitovszki Veronika (Szentendre), Wágner Virág (Érd)

Harminc aranyérmet nyertek a magyarok az Olimpiai Reménységek versenyén

A 15-17 éves versenyzőkből álló magyar válogatott parádés teljesítményt nyújtva 30 aranyérmet és összesen 66 dobogós helyezést gyűjtött a kajak-kenu Olimpiai Reménységek Versenyén, amelyet a múlt hétvégén rendeztek az augusztusi felnőtt világbajnokság helyszínén, a csehországi Racicében.
Kedvelj a Facebookon!
Már követem az oldalt