Hőség (MTI Fotó: Mohai Balázs)

Durvul a hőség, 16 megyére adtak ki veszélyjelzést

Ismét ránk rúgja az ajtót a kánikula, csütörtökön az északkeleti megyék kivételével mindenütt akkora forróság várható, hogy amiatt első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológia.

A hét negyedik napján az ország nagy részén sok napsütés, kevés felhő várható, a Dunántúlon lehet több a fátyol- és gomolyfelhő, csapadék nem valószínű – olvastuk az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Eszerint a legmagasabb nappali hőmérséklet 31, 36 fok között valószínű, csapadékra nincs kilátás, így ne számíts egy-egy frissítő záporra.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint július 20-án a napi középhőmérséklet az északkeleti megyék kivételével szerte az országban elérheti a 25 fokot, a Dél-Alföldön már 27 fok körül valószínű. Emiatt 16 megyére adott ki veszélyjelzést, a legmelegebb a déli részeken lesz:

Fotó: met.hu

A meteorológusok szerint az UV-sugárzás is erős lesz, átlagban 7,8-as. Ilyen magas értéknél 15-20 perc elég ahhoz, hogy leégj, ezért a legmelegebb órákban kerüld a közvetlen napsütést, használj megfelelő védelmet (naptej), viselj lenge, hosszabb ruhát.

Fotó: met.hu

Hőség (MTI Fotó: Mohai Balázs)