Bárhol leülhetsz a nadrágként viselhető székkel

Bárhol leülhetsz a nadrágként viselhető székkel

Zseniális találmánnyal rukkolt elő egy svájci startup-cég: megalkották a széket, mely folyamatosan alattad van, bárhol leülhetsz vele, és veled mozog.

A Noonee AG terméke, a Chairolution egy olyan szék, mely egy mesterséges külső vázként (exoskeletonként) viselhető a ruha felett. Egyáltalán nem ormótlan, teljesen testhez álló, rugalmas, a zsenialitása pedig abban rejlik, hogy ott is leülhetsz, ahol semmi sincs, ahol meg tudnál pihenni.

Egy gombnyomással beállítod a kívánt magasságot, és ha odáig ereszkedsz/rogyasztasz, akkro a szerkezet megmerevedik, mintha egy széket toltak volna alád. Amint megmozdulsz, hogy felállj, a szuperszék kiold, és már sétálhatsz is benne tovább.

A Keith Gunura által megálmodott hordható szék lábanként közel 100 kilogrammot tud megtartani, így azoknak is tökéletes, akik nem a kisportolt 70 kilósok táborát erősítik. A találmányt a BMW és az Audi gyárában tesztelték a munkások, ez két cég egyébként komoly érdeklődést mutatott a szerkezet iránt.

A széknek most kezdődne a sorozatgyártása, a tervek szerint ez már Németországban történne, és minimum tízezret készítenének belőle.