Fotó: Greenville Health System

Napfogyatkozásnak keresztelték a napfogyatkozáskor született kislányt

Nem gondolkozott sokat egy greenville-i család kislányuk nevén, mikor az augusztus 21-én, a teljes napfogyatkozás idején megszületett: simán elnevezték a jelenségről.

Míg Magyarországon a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete dönti el, hogy mi alkalmas utónévnek, és mi nem, az USA-ban lényegében arra keresztelhetik gyermeküket a szülők, amire nem szégyellik.

Ez a névadási szabadság tette lehetővé egy greenville-i családnak, hogy a hétfői teljes napfogyatkozás idején született kislányukat Napfogyatkozásnak nevezzék el.

A piciről a Greenville Health System osztott meg fotót a Facebook-oldalán, ahol beszámolt a szokatlan névről is:

Meet Eclipse! She was born at 8:04 a.m. at Greenville Memorial Hospital. She’s 6 pounds, 3 ounces and 19 inches long. Mom and dad made a last-minute decision to name her Eclipse this morning.

Közzétette: Prisma Health-Upstate – 2017. augusztus 21., hétfő

Napfogyatkozáska egyébként jól van, egészséges, az meg majd eldől, hogy mennyire fogja szeretni vagy utálni az utolsó pillanatban ráaggatott nevet.

Nemrég nálunk is próbálkoztak extrém nevekkel a szülők. Kattints ide, és megmutatjuk, mik azok, melyeket visszadobott a Nyelvtudományi Intézet.

Fotó: Greenville Health System