17 fokot zuhan a hőmérséklet – mondjuk a részleteket

17 fokot zuhan a hőmérséklet – mondjuk a részleteket

A hétvégi meleg után egy csapásra ráerősít az ősz, jön a hidegfront, hamarosan elfelejtheted a rövid ujjúban mászkálást.

Sajnos nem tartott ki a maradéktalanul szép idő a hétvégére, de még mindig lehet élvezni a szabadban töltött időt. Szombaton a kezdeti felhős, esős idő után kiderült az ég, délkeletre 27-30 fokot mondtak a meteorológusok.

Vasárnap azonban egy hidegfront érkezik – írja az Időkép. Nyugat felől sokfelé várható eső, zápor, zivatar, a déli, délnyugati szél délutántól többfelé nyugatira, északnyugatira fordul és felerősödik.

Keleten, délkeleten még 27-30 fok is lehet, nyugaton, északnyugaton azonban csak 15-18 fokot mutat majd a hőmérő.

Hétfő reggelre kitisztul az ég, a levegő 5-12 fokig hűl le – áll a prognózisban. Napközben nyugaton lesz több, máshol kevesebb felhő, délutántól nyugaton eső, zápor is kialakulhat. A szél csak néhol élénkülhet meg, a csúcshőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Kedden előreláthatólag az ország középső és nyugati tájain lehet többfelé eső, zápor, keleten, délkeleten csak helyenként fordulhat elő csapadék. Itt 20-24 fokig is melegedhet a levegő, máshol csupán 13-19 fokban lesz részed. És hogy még jobban érezd az őszt, a Dunántúlon feltámad az északi-északnyugati szél.

A folytatásban is hasonló napok lesznek, így talán a mostaninál jobb időt fájóan sok hónapig nem tapasztalsz majd.

Fotó: Időkép