Hősies férfinek köszönheti életét a cápa, aki a mentőakció óta az internet sztárja lett – videó

Hősies férfinek köszönheti életét a cápa, aki a mentőakció óta az internet sztárja lett – videó

Drámai videó terjed az interneten, arról ahogy egy bolti eladó visszasegített egy partra vetődött fehér cápát a tengerbe, a farokuszonyánál fogva.

Karl Bucholtz épp a sydney-i stranddal szemben dolgozott, amikor meglátta az ámuló tömeget a cápa körül. A 33 éves férfi gyorsan reagált, és a farkánál megragadva vonszolta vissza a félelmetes ragadozót a vízbe.

https://www.youtube.com/watch?v=XmMfu0MXPDI

Amikor épp sikerült volna a művelet, a férfit váratlanul elsodorta egy hullám és elesett. Gyorsan kellett menekülnie, nehogy a cápa megharapja. Ezután jelentette az esetet a helyi személyzetnek. Karl azt mondta az eset után az Australian Daily Telegraphnak:

„Egyszerűen nem lehetett ott állni és nézni hogy meghaljon. Úgy tűnt hogy a stressz és a kimerültség miatt meg sem próbált megharapni. (…) Csak egy fiatal srác volt, aki segítségre szorult.”

A Fluffy becenevet viselő cápa azóta a címoldalakon járja körbe a világot, akit a Fairy Bower medencében tartottak egy napig, majd miután mindent rendben találtak, szabadon engedték. Robbie McCracken, a Manly Sea Life Sanctuary akvaristája dicsérte a férfi bátorságát, de azt tanácsolta, hogy mások inkább ne utánozzák hasonló esetben.