Fotó: Facebook/Hintertuxer Gletscher

Hatalmas tél van már az osztrákoknál – videók

Durván tél lett a sógoroknál, helyenként méteres friss hó is összejöhet a hegyekben.

Egy közelgő hidegfrontnak köszönhetően szerda estig jelentős mennyiségű hóra van kilátás az osztrák hegyekben, helyenként a méternyi friss hó hullhat – írta a Síelők.

A cikk szerint vasárnap megérkezett hidegebb levegőt kihasználják az osztrák gleccser síterepek, üzemelnek a hóágyúk Söldenben, Tuxon, Mölltalon, Kaprunban, Pitztalon. A folyamatos hóágyúzás várhatóan csütörtökig folytatódhat.

A nyugat-stájer hegyekben és Salzburgban jóval alacsonyabban lesz a hóhatár, akár 1000-1100 méterig is lehavazhat. Emiatt hétfőre figyelmeztetést adott ki az osztrák meteorológiai szolgálat, a magasabb hegyi utakon, beleértve a hágókat kifejezetten télies útviszonyok fogadhatják a közlekedőket.

A legtöbb hó a Salzburg-Linz közti sávban várható, de jelentős mennyiséggel kell számolni Zillertali-Alpokban és a szlovén-osztrák határon emelkedő Karavankákban is.

Az osztrák gleccserek közül a legtöbb hó Hintertuxon, Kaprunban és a Dachstein gleccseren eshet, akár 60-90 cm-t is elérheti szerda estig. A többi tiroli gleccseren, továbbá Mölltalon 30-50 centi friss hóra van kilátás – áll a Síelők cikkében. Mint írták, számos salzburgi, stájer, karintiai síterepen 20-40 centiméter há hullhat.

19.9.2017 ❄?☃??❤⛷ #neuschnee #powder #hintertux #hintertuxglacier #lovetux #feelaustria #discoveraustria #lovewinter #followme #winter #snow #instagood #photooftheday #meinperfekterskitag http://ift.tt/2wtpKha

Közzétette: Hintertuxer Gletscher – 2017. szeptember 19., kedd

Fotó: Facebook/Hintertuxer Gletscher