Jajj, ne: szeptember 23-án vége lesz a világnak

Jajj, ne: szeptember 23-án vége lesz a világnak

Újabb világvége prófécia söpör végig a neten, mely szerint néhány nap múlva már nem fog fájni a fejed semmi miatt.

Időről időre körbeszáguldja a világhálót egy-egy világvége-jóslat, és mivel itt a következő, bátran kijelenthetjük, hogy igen pontatlanok voltak. De majd most igazán, és tényleg vége lesz mindennek, legalábbis David Meade szerint, aki kikövetkeztette a fontos esemény érkeztét, valamint annak pontos dátumát.

Az önmagát az Origo cikke szerint keresztény numerológusnak nevező Meade szerint

szeptember 23-án lesz a nagy nap, pontosan 33 nappal az augusztus 21-i teljes napfogyatkozás után.

De miért pont 33?

Mert Jézus 33 évig élt, valamint a zsidók istenének, Elohimnek a neve 33-szor van megemlítve a Bibliában – érvel a férfi. A témában egy hatásosnak szánt, hipergagyi videó is készült:

Amint azt az Origo a Washington Postra hivatkozva írta, a világvégét az is jelöli, hogy a Hold a héten a Merkúr, a Vénusz és a Mars előtt is elhalad, ez pedig nem jelent sok jót.

A cikk szerint Meade finomít a végefelé a próféciáján, szerinte nem katasztrófára kell készülni. Nem fog megsemmisülni a Föld, csak akkorát változik az eddig megszokott és ismert világ, hogy utána rá sem ismersz.

Azért most el ne rohanj a bankba hitelért a vissza nem fizetés reményében, és a főnökre se borítsd rá az asztalt, mondván, úgyis mindegy. A mi próféciánk az, hogy ha ilyet teszel, ráfázol.