50 percen át üldözte a vaddisznó a horgászt Visegrádnál – videó

50 percen át üldözte a vaddisznó a horgászt Visegrádnál – videó

Félelmetes találkozásról számolt be egy magyar horgász: meglepte egy igen makacs vaddisznó a Duna partján, az állat az autóját is üldözte. A fura fogócskáról videót készített a férfi.

Az eset Visegrád közelében történt, a történtekről a horgász egy szeptember 25-i posztban számolt be részletesen a Fish & Dirt blogon.

„Tegnap nagyon boldog voltam, amikor konstatáltam, hogy egyedül vagyok a visegrádi pályán, ahol nagyon régen nem jártam. 10 perccel az érkezésem után, zörögni kezdett a bozót, gondoltam, eddig tartott a magány, kolléga érkezik. E helyett egy hatalmas vaddisznó jelent meg 10 méterre tőlem…”

– kezdte a beszámolóját a férfi. A disznó ezután komótosan lesétált a vízhez, nem is zavarta az ember közelsége, a férfi viszont nem érezte túl kényelmesen magát. Egyszer csak rákiabált a disznóra, de az meg se rezzent, simán elballagott felfelé. Nem sokkal utána visszatért, akkor már alig öt méterre volt a férfitől, és közeledett felé.

„Bot le és gyorsan mérlegeltem a lehetőségeimet: vagy ugrom a vízbe, vagy megpróbálok jobbra elmenni, de akkor ha akar, elém tud vágni. Hopp de van egy szendvicsem! A szendvicset kikaptam és eldobtam balra, és fel sem nézve elindultam jobbra, rohantam jobbra a dzsinzsán keresztül. Működtek az őrangyalok, nem lett sem bokatörés, sem támadás a dologból, sikeresen kiértem a spiccre. Ott találtam egy öles nagy uszadék fát, azt felkaptam, és futottam a kocsihoz.”

– áll a blogon. A disznó azonban nem hagyta annyiban. Mikor a férfi bepattant a kocsiba, kergetni kezdte azt.

„Dörgölődzött, elém vágott, lökdöste a kocsit, röfögött és leszarta, akármit csináltam az elkergetésére.”

– folytatta sorait a férfi, aki videót készített a kergetőzésről. A férfi végül visszament a cuccáért, majd eltűzött a helyszínről.