Kapucnis gyermekrablóktól rettegnek a visegrádiak

Kapucnis gyermekrablóktól rettegnek a visegrádiak

Sajtóinformációk szerint a nyílt utcán akartak elrabolni több gyereket a napokban Visegrádon, a rendőrség azonban cáfolja, hogy ilyen történt volna.

Meredek sztorit írt a Bors, állításuk szerint szülői beszámolók alapján. Eszerint múlt péntek este fél nyolc körül egy

fehér, lesötétített ablakú Audi és egy rendszám nélküli fekete furgon állt meg egy csapat, fociedzésről hazafelé tartó gyerek mögött, majd az egyiküket megpróbálták berántani a furgonba. A gyereket unokatestvére rántotta vissza, majd kiabálni kezdtek a többieknek, hogy fussanak.

A cikk szerint egy kislányt is megpróbáltak elvinni. A gyerekek egy része elmenekült, a másik fele egy árokban bújt el, a kapucnis gyerekrablók pedig egy idő után feladták a keresést, és odébbálltak.

A cikk nagy hullámokat vetett, a polgármester egyeztetett a rendőrökkel és a polgárőrökkel, a Visegrádi Sportegyesület pedig a szerdai edzésre a város első emberét és a körzeti megbízottat is elhívta, hogy a szülőkkel átbeszéljék az esetet.

Rendőrség: semmi ilyesmi nem történt

A rendőrség a cikk megjelenése után azt közölte, hogy nem történt gyermekrablási kísérlet Visegrádon – ezt már a 24.hu írta.

Eszerint a Bors cikkében leírtak alapja nem más, mint egy híresztelés, mely a közösségi médiában futja köreit. A rendőrség megjegyezte, hogy a cikk pánikkeltésre alkalmas, nincs valóságalapja, nem történt feljelenetés, bejelentés sem.

„A szentendrei rendőrök a közösségi média híresztelése miatt végeztek adatgyűjtést, hallgatták meg az érintetteket. Noha bűncselekmény gyanúját semmi sem támasztotta alá, az eset összes körülményét megvizsgálják”

– áll a cikkben.