Helyszínelés (MTI Fotó: Nagy Lajos)

Kitálalt a soroksári futónő özvegye: „a zsaruk mindent elrontottak, amit lehetett”

Lesújtó véleménnyel van a rendőrség munkájáról Kardos Lajos, akinek feleségét öt éve ölték meg, miután futni indult soroksári otthonukból. Emellett meggyőződése szerint még hullagyalázás is történt a szörnyű tett során.

Minderről a férfi a Blikknek mesélt. Szerinte minősíthetetlen a rendőrség munkája.

„Amikor a nyomozás indult, a zsaruk mindent elrontottak, amit csak lehetett. Amit ők csináltak, az munkának nem nevezhető, nagy nulla. Az első három hónapban bakiktól és hibáktól hemzsegett a ténykedésük, amit már – bármennyire is szerették volna – az ügyet később megkapó Petőfi Attila vezérőrnagy és csapata sem tudott korrigálni.”

– mondta Kardos Lajos, hozzátéve, őt az első számú gyanúsítottként tartották számon annak dacára, hogy semmi sem szólt ellene.

„Úgy kezeltek, mint egy gyilkost, miközben az igazi elkövető vidáman élte az életét. Amikor most kiderült, hogy ártatlan vagyok, természetesen senki nem mondta: „elnézést, Lajos, ezt benéztük”. Sőt, még mindig én könyörgöm, hogy kapjak információt, komoly sikereket azonban ezen a téren nem könyvelhetek el”

– idézte a Blikk a gyászoló férj szavait.

A férfi azt is elmondta, a feleségét igenis megerőszakolták, valamint hullagyalázás is történt, erről biztosan tud. Hozzátette, ha rendesen működik a rendszer, felesége a mai napig él. A férfit – R. Szilvesztert -, akit megölésével gyanúsítanak, már korábban le kellett volna ültetni, jogerős ítélet volt ellene, de nem volt börtönben.

Helyszínelés (MTI Fotó: Nagy Lajos)