Banális hiba? Több éve elkaphatták volna a soroksári futónő gyilkosát

Banális hiba? Több éve elkaphatták volna a soroksári futónő gyilkosát

Egy hónappal a szörnyű tett után elkaphatták volna a soroksári futónő megölésével vádolt férfit, azonban lapértesülés szerint egy rendőrségi rutin elmaradása miatt fontos nyom sikkadt el. Ha minden rendben ment volna, már valószínűleg rég pont lenne az ügy végén.

Minderről a Blikk számolt be szerdán. A lap felidézte, hogy Kardos Lajosné Gyurik Krisztinát 2012-ben támadták meg futás közben Soroksár és Pesterzsébet között, a tettes bántalmazta, majd egy kötéllel megfojtotta. A gyilkos a nő ruháját és telefonját is elvitte.

A lap szerint a megölt nő férje az elvitt telefon papírjait a gyári számmal együtt a nyomozás elején átadták a rendőrségnek, az adatok viszont nem kerültek be a rendszerbe. Így mikor egy hónappal az eset után betörés közben elkapták a tettel vádolt R. Szilvesztert Siófokon egy betörés miatt, hiába volt nála Krisztina telefonja, mikor ellenőrizték azt, nem találtak egyezést a rendszerben, mivel anno nem vitték fel az adatokat.

A férfi védője, dr. Lichy József a Blikknek elmondta, azt hitte, Siófokon hibáztak, de kiderült, ott minden rendben volt, az adatok egyszerűen nem voltak rögzítve a rendőrségen. Az ügyvéd és védence azt is megbeszélte, hogy R. Szilveszter továbbra sem tesz vallomást.

A gyanúsítottnak egyébként megtalálták a DNS-ét a helyszínen. A férfi azzal védekezett, látta, amint egy férfi bántalmazza a nőt, segített neki, majd továbbállt. R. Szilveszter DNS-e azonban a kötélről is előkerült, amivel megfojtották az anyát, így kizárnak tartják, hogy bárki más is ott lett volna.