Helyszínelés (MTI Fotó: Nagy Lajos)

Soroksári gyilkosság: megdöbbentő helyre vitte a rendőröket a nyomkereső kutya

Különlegesen kiképzett nyomkövető kutyákat is bevetettek annak érdekében, hogy megtalálják a soroksári futónő gyilkosát. Lapértesülés szerint a kutyák több helyen is szagot fogtak, az egyik helyszín viszont igencsak meglepő volt.

A Blikk hétfői cikke szerint a hat ebet egy évvel azután, 2014-ben vetették be, hogy ismeretlen tettes megölte a 36 éves Gyurik Krisztinát, aki Pesterzsébet és Soroksár között kocogott.

A lap információi szerint a kutyák szagmintát a Pesterzsébet és Soroksár közötti erdős részen megölt Krisztina cipőjéről és zoknijáról tudtak venni, de az elkövető is hagyott használható nyomot maga után a nő telefontokján, melyet a helyszínen hagyott.

A kutyák négy nap alatt közel 300 kilométeres távot szimatoltak körbe, egészen Egerig elmentek. A Blikk értesülése szerint szagot fogtak többek között a tetthelyhez közeli Duna-parton, Pesterzsébeten több garázsnál, kocsmánál, a polgármesteri hivatalnál, továbbá egy barkácsáruház előtt is. Itt a négy kutya egyből a kötelekhez ment, ami azért volt nagyon lényeges nyom, mert a nőt egy kötéllel fojtották meg.

Az egyik kutya viszont egyenesen a Teve utcai rendőrpalotához vitte a nyomozókat. Ott meg sem állt addig az irodáig, ahol a lopásokkal kapcsolatos ügyek tanúit, gyanúsítottjait hallgatják ki. A lap szerint ez azért fontos, mivel az ügy jelenlegi gyanúsítottja, R. Szilveszter (40) többszörös visszaeső, sokszor elkapták betörésért és lopásért.

Helyszínelés (MTI Fotó: Nagy Lajos)