Már rég börtönben kellett volna ülnie, amikor ölt a soroksári nő gyilkosa

Már rég börtönben kellett volna ülnie, amikor ölt a soroksári nő gyilkosa

Újabb csavarról írnak az öt évvel ezelőtti soroksári gyilkosság kapcsán. E szerint a nő megölésével vádolt R. Szilveszternek nem lett volna módja véghezvinni a szörnyű tettet.

Mint ismert, idén szeptemberben derült ki, hogy a gyanú szerint egy olyan férfi ölhette meg öt éve Gyurik Krisztinát, aki már évek óta börtönbüntetését tölti. A Blikk most újabb fejleményről számolt be az ügy kapcsán.

R. Szilvesztert a lap szerint a bíróság jogerősen elítélte sorozatbetörések miatt még 2013. szeptember 25. előtt, a soroksári futónő halálát megelőzően. A férfinak tehát elvileg rég rács mögött kellett volna lennie a gyilkosság idején. Szilveszter azonban nem ment börtönbe, ellene körözést adtak ki.

A Blikk úgy tudja, a vádlott a körözés miatt búvóhelyéül a gyermekkorából jól ismert helyszínt, a Pesterzsébet és Soroksár között lévő Vízisport utcát, illetve annak környékét választotta. Gyurik Krisztina megszokott futó útvonala is érintette ezt a területet, az édesanya ráadásul általában mindig ugyanabban az időpontban kocogott.

R. Szilveszter a lap szerint egy hónappal a futónő halála után került börtönbe, miután Siófokon betörésen érték.