Szinte faggyal toppan be az október

Szinte faggyal toppan be az október

Kellemes őszi időt hoz a hétvége, de a hajnalok már egyre csípősebbek lesznek, a szakemberek szerint fagypont közeli hideg várható.

Szép időben adja át a stafétát a szeptember az októbernek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint csütörtökön napos, szűrt napsütéses és zárt rétegfelhőzetű területek, időszakok egyaránt lehetnek, délen, délnyugaton várható a legtöbb felhő, csapadék nem valószínű. A keleties szél helyenként megélénkül, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Pénteken a prognózis szerint napos, változóan felhős és tartósabban borult területek, időszakok egyaránt lehetnek, a több felhő délen és nyugaton várható. Az esőt megússzuk, a keleties szél viszont itt-ott megerősödhet. Ha nem is sokkal, de hűl az idő: éjjel 4-11, nappal 14-20 fok várható.

Szeptember utolsó napja, szombat a pénteket utánozza, több napsütésre keleten lesz esély, az eső miatt ne fájjon fejed. A szél mérsékelt lesz, hajnalban 3-10, nappal 13-19 fok várható.

Október elsején, vasárnap a meteorológusok szerint gyengén és erősen felhős időszakok és területek váltakoznak, csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül.

A hajnal már igen csípős lesz: mindössze 2-8 fok várható.

Nappal viszont 13-19 fokot mutat majd a hőmérő. Élvezd ki a szép időt, mert hamar elmúlik!