Fotó: Facebook/Magyar Mentőkutyások

Világbajnoki ezüstérmes lett Zen, a magyar mentőkutya – fotók

Ezüstérmes lett a romkutatás kategóriában Belényi Bea és Zen nevű mentőkutyája a 23. IRO Mentőkutyás Világbajnokságon.

A világbajnokság, melyen a Kutyákkal az Életért Alapítvány, a Mancs a Kézben Egyesület, az S. O.S. Mentőkutyás Egyesület csapatai kiválóan szerepeltek, szeptember 24-én ért véget. A 149 csapatból 16 nyomkövető, 69 terület– és 64 a romkutató kategóriában indult – írta az MTUI a a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségének tájékoztatása alapján.

A romkutatásban 198 pontot a pályamunkában 87 pontot ért el, így összesítve 285 ponttal a világbajnoki dobogó második fokára állhatott a KÉA-PKKM versenyzője Belényi Bea, Zen nevű mentőkutyájával.

A mentőkutyás szervezet a versenyről a Facebook-oldalán mutatott fotókat:

Fotó: Facebook/Magyar Mentőkutyások

Fotó: Facebook/Magyar Mentőkutyások

Fotó: Facebook/Magyar Mentőkutyások

A MAK versenyzője Vida Zsuzsa és Atlasz lett a 8. helyezett, a pályamunkában 89 ponttal, a romkutatásban 186 ponttal, összesen 275 ponttal. A 12. helyezett Dobák László és Pedro a KÉA versenyzője a pályamunkában 81 pontot, romkutatásban 186 pontot, összesen 267 pontot ért el.

Dánffy Brigitta és Nápolyi lett a 15. helyezett, a KÉA-KMSME versenyzője, a pályamunkában 85, romkutatásban 178, összesen 263 ponttal. Pinkóczi Diána és Mangó, a MAK versenyzője 31. helyezett lett. A pályamunkáért 83, a romkutatásban 150, összesen 233 pontot kapott a bíráktól.

Fotó: Facebook/Magyar Mentőkutyások