Fotó: Facebook/Boggie

Testével óvta, mégis széttépte egy bulldog Boggie kiskutyáját

Megrázó történetet osztott meg a Facebookon Csemer Boglárka, vagy ahogy egy ország ismeri, Boggie. Az énekes a napokban Salgótarján környékén sétált zenekarja tagjaival és Palkóval, az apró termetű kutyájával, a túra azonban egy ponton drámai fordulatot vett.

Boogie salgótarjáni koncertje után, október 21-én indult el sétálni, hogy zenekarjával megkeressék a Zagyva forrását. Egy túraútvonalon mentek, mely mellett egy ház állt, az udvarban pedig két amerikai bulldog szerű kutya volt. Egyik kenelben volt, a másik viszont szabadon járt, meg is ugatta őket rendesen.

Mikor visszafelé jöttek, a kutya kibújt a kerítésen, és egyenesen Boggie-nak és kutyájának, Palkónak rontott.

„Pár másodperc volt az egész. A kutya egy pillanat alatt elkapta Palkót. Bárhogy próbáltam védeni őt, az ölésre készülő kutya nem tántorított: miután nagy nehezen sikerült kirángatnom a szájából Palkót, engem is megharapott (nyolc napon túl gyógyuló sérülésemtől még most is nehezen ülök). Ezután Palkóval együtt a kutya testsúlyától elestünk és a földön folytatódott a borzalom. Újra belekapott Palkóba én meg rúgtam ahogy csak tudtam.

Közben a csapat egyik tagja husángot keresett, a másik pedig egy nagy kőtömböt vágott teljes erejéből a kutya oldalának, minden hatás nélkül. A kutya nem engedett a harapásából. Aztán egy hirtelen mozdulattal kirántotta Palkót és visszarángatta a kerítés alatt az udvarba, amit őriznie kellett volna, nem pedig kijönni onnan! Ekkor már biztos voltam benne, hogy meg fogja ölni Palkót. Valószínűleg a kétségbeesett kiáltásainkat végre meghallotta a kutya gazdája, mert kijött a házból. Nagy nehezen leszedte kutyáját Palkóról, de ő ekkor már nem élt.”

írta Boglárka, hozzátéve, hogy fél órán át sírt kutyája teste mellett, és csak annak örül, hogy nem volt velük Lenke lánya, és nem ő sétáltatta Palkót.

Az énekesnő a posztja végén hangsúlyozza a felelős kutyatartás fontosságát. Szeretné, ha minél többen megtudnák, mi történt vele, „minél több kutyatartó el tudjon gondolkodni azon, hogy milyen körülmények között neveli a kutyáját.”

Boggie harci kutyázik is egyet, szerinte törvényileg szabályozni kellene a tartásukat, ezt pedig egy kommentben rögtön pártolta Nacsa Olivér humorista is.

Itt azért meg kell jegyezni, egy kutya olyan, amilyenné nevelik vagy éppen nem nevelik, a pit bull is egy imádnivaló, gyermekbarát négylábú, ha nem arra van idomítva, hogy végtagokat szakítson le harapásával. Ugyanez érvényes a dobermannra is, az egyik legjobb fej kutya az univerzumban, akivel párhetes kiscicák is játszhatnak, ha úgy tanították.

Fotó: Facebook/Boggie