Fotó: Facebook

Forr a Facebook: állatkínzás miatt nyomoznak egy borsodi rendőr kutyája miatt – fotók

Közel 1500-an megosztottak már egy hétfői bejegyzést a Facebookon, mely szerint a Borsod megyei Ómassán a helyiek állítottak meg egy kisbuszt, mely egy kutyát vonszolt maga után. Kiderült, az állat a helyi rendőré volt, az ügyben a megyei kapitányság állatkínzás miatt indított eljárást.

A viharos sebességgel terjedő posztban azt írták, hogy a kisbusz 50-nel jött, a kutya pedig a kocsihoz volt kötve, és úgy húzták az aszfalton, mert már nem tudott futni.

A kocsit a helyiek állították meg, itt derült ki, hogy a kutya elszökött, most hozzák vissza a gazdájához. A posztból az is kiderült, hogy a kutya az ómassai rendőr kutyája. A helyiek rendőrt hívtak, de mikor azt követelték, hogy szondáztassák meg a sofőrt, aki a kisbuszt vezette, a hatóság munkatársai elküldték őket.

https://www.facebook.com/noemi.tothneborisz/posts/1836479389783506

Az Index a fentiek kapcsán megkereste a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságot. A kapitányság válaszából kiderült, a kutya tényleg a helyi rendőré, néhány napja elkóborolt, egy helyi férfi találta meg, aki haza akarta vezetni.

A rendőrség szerint a beszerzett információk szerint nem húzták az ebet az autó után kötve, a talpán talált hámhorzsolódásos sérülésen kívül más sebe nem volt. Hozzátették, a Miskolci Rendőrkapitányság állatkínzás bűntett gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Fotó: Facebook