Fotó: Ingatlan.com

Hangosan felröhögsz, olyan dumával hirdeti nagymamája budapesti lakását az unoka

Zseniális hirdetést adott fel egy kreatív unoka, aki nagyija XV. kerületi paneljába keres bérlőt.

„Kétségbeesetten bóklászol az Ikeában és nem érted, mi történt a világgal? Sehol egy szép barna linóleum, vagy egy ízléses tájkép. Hová tűntek azok a finom szövésű kanapéhuzatok? Mi lett a színekkel? Minden fehér, meg szürke. Na jó…”

– indul az Ingatlan.com-on talált hirdetés szövege, és a folytatásban sem veszít a lendületéből. Ide is tesszük az egészet, mert ezt egyszerűen muszáj:

„Rázd meg magad, az élet cinkostársad, s rádkacsint, óóó, a borús égnek búcsút int! Ez a lakás mindvégig rád várt! Mint kagylóban szunnyadó igazgyöngy, úgy bújt meg a lélektelen, modern lakások hirdetései között.

Nagymamám gondos és rendszerető ember volt, a lakása is erről árulkodik. 30 év alatt gyakorlatilag csak a tisztítószerek csomagolása követte a trendeket, a berendezés hál’ istennek megmaradt olyan szépnek, ahogy azt egykoron megálmodták.

A globális felmelegedés viszont őt is utolérte, így sajnos bekerült egy klíma, mondanom sem kell, teljesen felborítja az összképet, ezzel együtt kell élni. Van viszont számos olyan tényező, ami feledteti ezt a keserűséget: bakelit lejátszó rengeteg lemezzel, képcsöves tv, linóleum, fel-felbukkanó virágmotívum, vezetékes telefon, faliszőnyeg, házi áldás, és keresztek. Minden szobában, mert ugye jobb félni…

Egy ilyen szívmelengető utazás a múltba könnyen elveheti az időérzéked, ezt nagymamám is tudta, amikor 19 db ébresztős kínai kvarcórát vásárolt a lakás minden pontjára. A környék pazar, pár lépésre van a vásárcsarnok, dohánybolt, kajáldák, mozi, Spar, bankok, szingapur, barcelona, new-york. 10. emeleti a lakás, szóval jó a levegő és remek a kilátás.

Alapvetően szeretném megőrizni ebben az állapotában, nyilván, ha neked franciaágyra van szükséged, kitaláljuk, hogy hogyan, és megoldjuk. Egyéb kérdésekkel pedig hívj bátran, mondjuk 08:00-22:00-ig. Vagy azután. De előtte ne.”

A másfél szobás, 35 négyzetméteres lakásról, amit havi 95 ezer forintért (!!!!!!!) bérelhetsz, a képre kattintva láthatsz további fotókat:

Fotó: Ingatlan.com

Fotó: Ingatlan.com