MTI Fotó: Krizsán Csaba

Kivonulhat Magyarországról a Tesco?

Sajtóértesülés szerint itthagyhatja hazánkat az angol multi, emellett elképzelhető, hogy a régiót is hanyagolná, ha továbbra is sztrájkolnak a dolgozók. A Tesco cáfolta a felmerült infókat.

Kivonulhat a Tesco Magyarországról, valamint jövőre a négy kelet-közép-európai leányvállalatot összefogó Tesco Europától is megválhat, ha dolgozói kitartanak követeléseik mellett, sztrájkokkal tizedelik a napi bevételeket – írta a Magyar Idők egy névtelen forrás nyomán, akiről csak annyit árult el, hogy a londoni központ menedzsmentjének anonimitásba burkolózó tagja.

A cikk szerint az anyacég az európai üzleti terv szerint nem akar további bér– és létszámemelést. A cég központja a kivonulást fontolgatja, akár úgy is, hogy a magyar, cseh, lengyel és szlovák leánycégeket egyesítő Tesco Europát megbontják, vagy jövő március után csomagban értékesítik.

Mint írták, a Tesco hamarabb is dönthet a kivonulás mellett, már tárgyaltak is több lehetséges kereskedelmi befektetővel.

Cáfol a Tesco

A 24.hu megkereste a témában a Tescót. A cég válasza szerint

„A Tesco továbbra is elkötelezett, hosszú távú és fenntartható magyarországi és közép-európai működés mellett”

– idézte a lap a választ, kijelentve, ennek tükrében nincs szó kivonulási tervekről, ahogy az erről évekkel ezelőtt felmerült értesülések sem voltak igazak.

MTI Fotó: Krizsán Csaba