Odacsukta a kezét, majd lefaszkalapozta Bencét a BKV-sofőr

Odacsukta a kezét, majd lefaszkalapozta Bencét a BKV-sofőr

Nem látta a srác, hogy csak az első ajtón lehet felszállni a 95-ös buszra, olyan leckét adott neki a sofőr tahóságból, hogy a fal adta a másikat.

Bence szeptember 27-én késő délelőtt a Kápolna téren várta a 95-ös buszt – írta a BKV figyelő. A folytatásban szóról szóra idéznénk a srác levelét, melyet a BKK-nak és a BKV-nek is elküldött.

„Mivel én, naiv, nem tudtam, hogy első ajtós felszállás van ezen a járaton is, a középső ajtóhoz mentem. Nem nyílt ki, így nekem is leesett, hogy mi a rend, ezért elindultam előre, de mire odaértem, a sofőr elkezdte becsukni az ajtót, annyi időm volt csak, hogy a bal karomat betettem vállig, ezzel a szokatlan gesztussal jelezve felszállási szándékomat, a jobb kezemmel meg kopogtam az ajtón.

Végre nagy kegyesen kinyitotta, és csak annyit mondott, hogy első ajtós, ne kopogjak itt. Semmi bocsánat, nem láttam a tükörben, hogy jön – mert az nem arra van ám, hogy használják is, stb., ergo szánt szándékkal csinálta.

Odanyomtam a bérletem a fülke üvegéhez, hogy tessék, legalább a bérletem nézze meg akkor, de oda se pillantott, csak odavetette, hogy jól van, haladjak.

Tovább is mentem, mikor annyit hallok, hogy “faszkalap”. Visszafordultam, mondom neki, elnézést, ezt hallottam, máskor csendben tessék magában beszélni. Erre is csak annyit tudott kinyögni, hogy jól van.”

Bence szerint elképzelhető, hogy már korábban felidegesítette valaki a sofőrt, azért reagált így, de azt sem tartja kizártnak, hogy helyből ilyen a természete. Hozzátette, lehet, hogy ő nem vette észre, de a buszon nem látott olyan jelzést, ami azt mutatta volna, hogy csak az első ajtón lehet felszállni.