Kicselezik a rendeletet, nem tűnik el teljesen a kétéves hűségidő

Kicselezik a rendeletet, nem tűnik el teljesen a kétéves hűségidő

Hamarosan itt a jogszabály, mely életbe léptetheti a maximum egyéves hűségidőt, a tervezetet azonban már most elkezdték megforgatni, így mégsem szabadulsz teljesen a kétéves szerződéstől.

Egy uniós rendelkezés szerint a határozott időre kötött előfizetői szerződések maximális időtartamát egy évben határozták meg – írta az Az én pénzem.

A cikk szerint azonban az ezt előíró, október 24-én életbe lépő magyar jogszabályban a mobilszolgáltatók nyomására már felmentést adtak azokra az esetekre, amikor a szerződéskötés kedvezményes készülékvásárlással kapcsolódik össze. Az ilyen esetekben maradhat a kétéves hűségidő. Egy friss módosítás ugyanezt a netes csomag esetében is lehetővé tenné.

Mint írták, a parlamenthez már benyújtott javaslat szerint a készülékvásárlás mellett az internethasználat elterjedését célzó kedvezményes előfizetési csomagokra is lehet majd két éves határozott időtartamú előfizetői szerződést kötni. Az indoklás szerint ez a kormány által idén tavasszal létrehozott Digitális Jólét Alapcsomag (DJA) bevezetése miatt szükséges, és kizárólag arra vonatkozik.

A cikk megjegyzi, hogy a mostani módosítás szerint az előfizetőnek lehetősége lesz a határozott idejű szerződés felmondására abban az esetben is, ha a helyhez kötött szolgáltatás esetén költözés miatt más helyre kéri a szolgáltatás teljesítését, ám ezt a szolgáltató műszaki okokból nem tudja teljesíteni.