Fotó: Sokszínű Vidék/Varga Vilmos

Öt kétméteres harcsát fogott egy hónap alatt a magyar horgász

Összesen 10,63 méternyi harcsát kapott ki a vízből a tatabányai Varga Vilmos szeptemberben a franciaországi Rhône folyóból.

Varga Vilmos neve 2016-ban lett világszerte ismert, mikor is az év legnagyobb, pergetéssel kifogott harcsáját mondhatta a magáénak. Egy 270 centis monstrumot fogott a Rhône deltájában.

A Magyar Horgász 49 éves szakírója már négy éve Franciaország Provence tartományának Camargue régiójában a Catfish Camp Camargue nevű, saját horgásztáborát vezeti – derült ki a Sokszínű Vidék cikkéből. Mint írták, Varga Vilmos túravezetőként segíti az Európa szinte minden országából táborába érkező horgászokat a Rhône folyón, vagy annak mellékágában, a Petit Rhône-on.

A tatabányai férfinak elképesztő sikerszériája volt szeptemberben: öt olyan harcsát is kifogott, melyek mindegyike hosszabb volt két méternél (203, 205, 210, 220 és 225 centi).

Vilmos elmondta: napi 2-3 órát töltött horgászattal, és az öt harcsa mellett még számos hal is horogra akadt. Elárulta, van egy saját műcsali-kreációja, amit szeretnek a rablóhalak, ilyennel fogta a 2016-os év rekordot érő harcsáját is.

Varga Vilmos szeptemberi harcsafogásairól a Sokszínű Vidék cikkében találsz több fotót:

5 darab kétméteres harcsát fogott egy hónap alatt

Már a sorozat 5 perces előzetese is lebilincselően szép, az üzenete pedig mindenkihez szól. Szokások, hiedelmek, mágiák, kovász, avagy mit tudunk a kenyérről? A kaland főhőse Willow, a macska volt.

Fotó: Sokszínű Vidék/Varga Vilmos