Fotó: khesz.hu

Gigapontyot fogtak a Kettős-Körösben – videó

A zsák nem bírta el azt a pontyot, amit a napokban fogtak a Kettős-Körös felsővízi szakaszán. A kapitális fogásról videót is mutatott a horgászegyesület.

A nagy fogás múlt szombaton történt – írta honlapján a békéscsabai Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége, melyről a Sokszínű Vidék is beszámolt.

A halőrök szkeptikusan fogadták a hívást, melyben arról értesítették őket, hogy két horgász akkora pontyot fogott a Kettős-Körös felsővízi szakaszán, hogy a pontyzsák nem bírja a mérlegelést, ezért segítséget kérnek a hitelesítéshez.

A helyszínre érve azonban látták, hogy a horgászok nem túloztak. Pontyzsákjukból egy valóban óriási, aranysárga színezetű tőponty bukkant elő. A hal súlya a pontymatrac visszamérése után pontosan nettó 27 kilogrammnak bizonyult. A halóriás hitelesített pontyrekord lett, egyedi jelölést kapott és néhány fotó után visszaengedték a vízbe.

A szövetség közlése szerint néhány hete egy állítólagosan 29 kilogrammos kettős-körösi tőponty fogása is eljutott a halőrökhöz. Fotó is van róla, de hivatalosan nem hitelesítették, és a halat fogó horgászok nem járultak hozzá a közléséhez.

Fotó: khesz.hu