Óriási patkányok lepték el Budapestet – videó

Óriási patkányok lepték el Budapestet – videó

Sorra figyeltek meg drabális patkányokat a fővárosban, amint azok komótosan mászkáltak a Szabadság híd és az Erzsébet híd lábánál. Irtásukat közel fél évszázadon át végezte egy cég, melyet idén nyáron lecseréltek, július közepe óta több ezer bejelentés érkezett az új konzorciumhoz.

Az Index szerint a patkányokat a Szabadság hídnál, a hajóállomás két oldalán, a folyóhoz vezető lépcsőkön látták, de a partra is kimennek, a lépcsőn összegyűlt szemétből pedig vígan kajálnak. Az Erzsébet híd lábánál is hasonló problémát tapasztaltak.

A lap szerint a budapesti patkányirtást 47 évig a Bábolna Bio végezte, a nyáron a fővárosi patkánymentesítést egy négy cégből álló konzorcium, az RNBH nyerte el. 2018. július közepétől egészen 2022-ig ők végzik ezt a feladatot.

Reisinger Mátyás, a konzorcium vezetője az Indexnek elmondta, július 19. óta háromezer bejelentést kaptak budapesti patkányokról, ezeket egytől egyig kezelték. Hozzátette, szerinte nem szokatlan látvány a Szabadság híd lábánál esténként látható. A patkányok azért szaporodhattak el, mert a Bábolna és az RNBH helycseréje közben volt egy háromhetes időszak, mikor senki nem irtotta a rágcsálókat.