A Wizz Air egyik gépe (fotó: Wikipedia.org)

Verekedés tört ki a Wizz Air egyik budapesti járatán

Verekedés tört ki a WizzAir Bázel-Budapest járatán hétfő este, miután egy fiatal többször megütötte a barátnőjét, majd mikor a légiutas-kísérők szétültették őket, a fapados cég alkalmazottain töltötte ki dühét. Hogy meg tudják fékezni, pár utas és a kapitány is beszállt a dulakodásba.

A hírt az Utazómajom közölte kedden. Mint írták, a rendbontás október elsején történt a WizzAir Bázelből Budapestre tartó járatán.

Egy utas beszámolója nyomán a portál azt írta, a fiatal srác már útközben furán fiselkedett. Korábban többször megütötte barátnőjét, és mikor erről egy utas szólt a személyzetnek, egy légiutas-kísérő férfi megpróbálta lefogni, megnyugtatni a fiatalt. Ő azonban egyre agresszívabb lett, a beszámoló szerint lefejelte a stewardot, aki egyedül meg sem tudta fékezni. Végül két utas segített neki. A fiatalt próbálták lefogni, lekötözni, de nem jártak sikerrel.

Az út vége során a férfi elindult a gép hátulja felé, vélhetően barátnője felé. Előtte volt azonban az egyik utaskísérő, aki kocsit tolt. A fiatal szinte rátapadt a személyzet tagjára, aki többször is szólt neki, hogy ezt ne csinálja, zavarja a munkájában.

„A gép ekkor már süllyedni kezdett, körülbelül 10 perc volt már csak az útból. A gép hátsó felében ülő utasok nagyon idegesek voltak, mindenki arra várt, hogy vajon mi fog történni. Ekkorra már a teljes személyzet a srác körül volt, aki leült a helyére. Úgy tűnt, hogy minden rendben van, már gurult a gép amikor ismét felpattant a randalírozó. Ahogy megállt a gép, kirohant a kapitány, hátrament és ő küzdött tovább a sráccal. Egy utas segítségével a kapitánynak sikerült az utas hátára térdelni és így tették mozgásképtelenné. Közben az utasokat arról tájékoztatták, hogy mindenki maradjon a helyén, mert rendőri intézkedés következik. Körülbelül 15 perccel később odagurítottak egy lépcsőt, és egy rendőrnő egy “vékonyka” rendőrsrác jelent meg a fedélzeten. A kapitány hangosan kikérte magának, hogy ilyen sokára érkezett meg a rendőri segítség. Az utasok az első ajtón elhagyhatták a gépet, a személyzetet pedig kihallgatták”

– írta az Utazómajom.

Az eset kapcsán közleményt adott ki a WizzAir, ebben megerősítették a dulakodás tényét. Mint írták, a légitársaság W6 2270 számú, Bázelből Budapestre tartó járatán az egyik utas rendbontóan és erőszakosan viselkedett. A személyzet – több utas támogatásával – a kiképzésüknek megfelelően kezelte a helyzetet. Miután a járat leszállt Budapesten, az utast a hatóságok őrizetbe vették.

A Wizz Air egyik gépe (fotó: Wikipedia.org)