Keddtől visszatér a szép ősz – ilyen meleg lesz a héten

Keddtől visszatér a szép ősz – ilyen meleg lesz a héten

Keddre kifogynak a felhők, ismét szárazabb, naposabb időszak érkezik, pénteken pedig már 20 fok is lehet.

Az október 23-át teljes mértékben viszi az eső és az erős szél, de 24-ére javul az idő.

Az Időkép szerint kedden eleinte az ország délkeleti részén lehet még némi eső, napközben észak-északnyugat felől azonban egyre szakadozottabbá válik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időszakokra a nap is kisüt.

A szakemberek szerint az északi szél sokfelé erős, viharos lesz, a legerősebb széllökések nyugaton, délnyugaton a 70-80 km/órát is meghaladhatják. Délután 10-15 fok várható, de a szeles időben ennél alacsonyabb lesz hőérzet.

Szerdától lesz igazán szép az idő

Szerda hajnalra a legtöbb helyen csökken a felhőzet, legyengül a szél, így a portál előrejelzése szerint erősen lehűl a levegő. A minimumok többnyire +1 és +6 fok között alakulnak, de főként az Északi-, illetve a Dunántúli-középhegység völgyeiben gyenge fagy is előfordulhat, valamint helyenként pára– és ködfoltok is képződhetnek. Napközben a napsütést főként északon, északnyugaton zavarhatják felhők, délutánra pedig 12-16 fokig emelkedik a hőmérséklet.

A csütörtök reggel nem lesz olyan csípős, mint amilyennek a szerdai ígérkezik, nappal 14-19 fokot mutat majd a hőmérő a változóan felhős-napos időben. Több napsütés előreláthatólag a délnyugati országrészben ígérkezik, északon, északkeleten lesz több felhő, de csapadék ott sem várható. A nyugatias szél napközben néhol megélénkül.

Örülj a pénteknek, mert utána megint jön a rossz idő

A legjobb idő pénteken várható, ekkor többfelé 20 fok közeli értékek lehetnek. Az Időkép szerint eleinte változóan felhős-napos időre van kilátás délen, délnyugaton a legtöbb napsütéssel. A nyugatias szél az ország északi-északkeleti felén többfelé feltámad.

És sajnos itt vége is lesz a javuló szériának a jelek szerint. Mint írták, október 27-én délután északnyugat felől záporokkal, megerősödő északnyugati széllel hidegfront érkezhet.