Szélvihar tépi a fél országot – mutatjuk, hol van riasztás

Szélvihar tépi a fél országot – mutatjuk, hol van riasztás

85 kilométeres széllökésekre is számítanod kell a csonka hét első munkanapján, riasztást és veszélyjelzést is kiadott a meteorológiai szolgálat.

Amint arra az Országos Meteorológiai Szolgálat a figyelmeztető előrejelzésében írja, október 24-én a Dunántúlon (elsősorban annak nyugati felében) előreláthatólag estig helyenként viharos (60-85 km/h) széllökések kísérhetik az északi, északnyugati szelet.

A délutáni, esti órákig északkeleten, illetve az Alföldön alakulhat ki néhol viharos (60-75 km/h) széllökés északi, északkeleti irányból. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 10 és 15 fok között várható, késő estére 3, 10 fok közé hűl le a levegő.

A redőnyrángató szél miatt kedd kora reggel a fél országban riasztás élt:

Fotó: met.hu

A meteorológiai szolgálat szerint 14 megyére veszélyjelzést adtak ki a viharos széllökések miatt. Eszerint ma csak az ország közepén lesz nyugodtabb az idő:

Fotó: met.hu

Szerdán már jobb lesz az idő. Többnyire derült vagy kissé felhős lesz az ég, de hajnaltól északnyugat felől elkezdődik a felhőzet növekedése, a szélvédett tájakon köd képződik. Az északi szél kezdetben a Tiszántúlon erős lesz, majd ott is mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és +6 fok között alakul, sokfelé lehet talajmenti fagyra számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

A folytatásban pedig ismét szerethetőbb lesz az ősz: