Fotó: MTI

Bunkó taxis szívatta az életmentő magyar mentősöket

Felháborodott taxis olvasott be a mentősöknek Budapesten, csak mert azok a buszsávban kényszerültek megállni egy beteggel, akinél hirtelen komplikációk léptek fel.

A megdöbbentő esetről az Országos Mentőszolgálat a Facebookon számolt be csütörtökön.

Mint kezdik, egy eszméletlen férfivel volt éppen úton az a szirénázó esetkocsi, amely a zsúfolt belvárosban próbált volna előre jutni. A piros lámpánál feltorlódott autók utat engedtek neki, ám a mentő a lámpán áthaladva hirtelen megállásra kényszerült. A beteg állapota ugyanis rosszabbodott, ezért „emelt szintű légútbiztosítást” kellett végezni rajta, ezért volt szükség az azonnali megállásra – jobb híján a buszsávban.

Ekkor azonban egy taxi állt meg a mentő mögött. A taxis dudálva kezdte noszogatni a mentőt, hogy menjen már, de azért még oda is kiabált:

„Ide kellett annyira rohanni? Mi a …ért nem állsz be egy parkolóba? Ezt is tegyétek ám ki a Facebookra, ne csak azt, hogy mindenki engedje el a mentőt!”

– kiabálta dühösen az 50 év körüli bunkó taxis.

A mentősök a folyamatos dudaszó mellett is elvégezték a beavatkozást, a beteget pedig stabil állapotban vitték tovább – zárta végül a szomorú történetet a mentősök hivatalos Facebook-oldala.

Fotó: MTI