Viharos széllel, esővel ront be délután a hidegfront – itt van, mire számíts

Viharos széllel, esővel ront be délután a hidegfront – itt van, mire számíts

Széllel, esővel, néhol akár zivatarokkal fut be péntek kora délután a hidegfront, a hétvége is megy a levesbe.

Pénteken elromlik az idő – olvastuk az Időképen. A portál szerint elsősorban északon és északnyugaton képződhet pára, köd, majd

a kora délutáni óráktól feltámadó széllel, esővel, záporokkal érkezik meg a hidegfront, néhol az ég is megdörrenhet.

Péntek kora estétől azonban északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Az ország északi felében mindössze 10-14, máshol a front előtt még 15-19 fokot mérhetünk. A szakemberek kettősfronti hatásra figyelmeztetnek.

A várható erős szél miatt több megyére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat:

Fotó: met.hu

Lakásban ülős hétvége jön

Szombaton naposabb reggelt követően északnyugat felől egyre többfelé megnövekszik a felhőzet – derült ki prognózisból. Kisebb eső, zápor elsősorban keleten és a középső tájakon fordulhat elő. Az élénk, többfelé erős északnyugati szelet, északnyugaton viharos lökések kísérhetik, élután 10-15 fokot mutat majd a hőmérő.

Vasárnap borús lesz az idő. Eleinte északon lehet némi eső, majd

kora délután megint berohan egy hidegfront, mely csapadékot, viharos északnyugatira forduló szelet hozhat, ennek hatására a magasabb hegycsúcsainkon estétől havas eső, hó is előfordulhat. Napközben 9 és 15 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Hétfőn többfelé várhatunk viharos erősségű szelet, felszakadozik a felhőzet, de kisebb csapadék még elszórtan előfordulhat. Napközben 7-11 fokot mérhetünk. Kedd hajnalban több helyen fagyhat.