Autóra dőlt fát távolítanak el tűzoltók egy áruház parkolójában Szentendrén. MTI Fotó: Mohai Balázs

Több helyen 120 kilométer/óránál is nagyobb szélerősséget mértek

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több mérőállomásán 120 kilométer/óránál is nagyobb szélerősséget mértek a vasárnapi viharban. A szakemberek továbbra is országszerte erősen viharos időjárása figyelmeztetnek.

A legerősebb széllökéseket a Balatonnál regisztrálták: Siófokon 131, Balatonőszödön 126 kilométer/órát mértek.

A szélvihar miatt leesett mobiltelefon-átjátszó állomás egy tízemeletes épület előtt Siófokon. MTI Fotó: Varga György

Szintén 126 kilométer/órás szélerősséget rögzítettek Kab-hegyen. A fővárosban Budapesten, a János-hegyen 122 kilométer/órás széllökést is mértek. Az ötödik a legerősebb széllökések sorában 121 kilométer/óra, amelyet Fonyódon rögzítettek.

Ezen felül a meteorológiai szolgálat mérőállomási közül délután 3 óráig nagyjából húszon regisztráltak 100, és körülbelül ötvenen 90 kilométer/órát meghaladó széllökéseket.

Az OMSZ továbbra is országszerte erősen viharos szélre figyelmeztet. Azt írták: a szél jelentősebben késő estétől veszíthet erejéből, de az éjszaka során is lehetnek néhol 60-70 kilométer/órát kissé meghaladó szélmaximumok.

Fennakadások a budapesti közösségi közlekedésben

A viharos időjárás több közösségi járat közlekedésében is fennakadásokat okoz – közölte a BKK a Facebook-oldalán. A közlés szerint a gödöllői HÉV (H8-as) egy vágányon közlekedik Cinkota és Kerepes között. A 36-os autóbusz módosított útvonalon jár, Pestszentlőrinc, vasútállomás irányában a Thököly út és a Baross utca megállót nem érintve. A 168E autóbusz módosított útvonalon jár, de megállót nem hagy ki. A szeles időjárás miatt a Libegő nem üzemel.

Autóra dőlt fát távolítanak el tűzoltók egy áruház parkolójában Szentendrén. MTI Fotó: Mohai Balázs