WC-tetővel dobálóztak, ajtó tört a tegnapi Újpest–Vidin – videó

WC-tetővel dobálóztak, ajtó tört a tegnapi Újpest–Vidin – videó

Ha hétvége, akkor az NB1-ben tomboló színvonalra mindig érdemes figyelni: az Újpest-Videoton meccsen most WC-ülőkével dobálóztak a szurkolók, egy játékos pedig az ajtót rúgta szét.

A From father to son írta meg először, hogy nem csillapodtak az indulatok az Újpest–Videoton bajnokit (2–2) követően, az öltözőfolyosói hírek szerint Ezekiel Henty, a Videoton játékosa a meccs után neki akart rontani az újpesti Bojan Sankovicnak, de végül az egyik öltözőajtót rúgta szét.

https://www.facebook.com/fromfathertosonhungary/photos/a.1231952796819716.1073741829.1222018954479767/1860114050670251/?type=3

A történet előzménye, hogy a Megyeri úton tegnap nemcsak a nézők, de az egyik újpesti játékos is sértegette a Videoton nigériai légiósát, klubja hivatalos közleménye szerint – feltehetően Sankovic – rasszista megjegyzést tett rá.

„Az Újpest–Vidi bajnokin a hangosbemondó már figyelmeztette a hazai szurkolókat, amelynek egy kisebb része továbbra is rasszista megnyilvánulásokkal sértegette színes börű játékosainkat. Solymosi Péter végül nem függesztette fel a találkozót, amely a körülményekhez képest rendben befejeződött. Az öltözőfolyosón a hazaiak egyik játékosa megalázó, rasszista jelzővel sértegette az eredmény miatt amúgy is ideges Ezekiel Henty-t, aki ezt követően elveszítette a fejét, és kárt okozott a létesítményben”

– írták az NB1 újabb parádés mozzanatáról, ami egyébként nem az egyetlen volt, a szurkolók például WC-fedelet hajigáltak a pályára, aztán jött volna az ülőke rész is, ha a biztonságiak nem lépnek közbe:

https://www.youtube.com/watch?v=XCTz0lliDCQ