1400 kilométert utazott étlen-szomjan Tamásiból Eindhovenbe Rudi, a macska

1400 kilométert utazott étlen-szomjan Tamásiból Eindhovenbe Rudi, a macska

Fél európát beutazta egy tolnai kandúr a napokban, aki egy kamion rakterébe bújva lett akaratlanul potyautas.

Rudi két hete tűnt el a Tolna megyei Tamásiból – derült ki az RTL Klub vasárnapi híradójából.

A macska gazdájának először fel sem tűnt, hogy nincs meg a kandúr, mert a szabadban élt a macsek, mikor pedig észrevette hiányát, arra gondolt, hogy elpusztult valahol a 13 éves jószág.

Rudi azonban nagyon is élt. Egy Tamásiból induló kamion rakterébe kapaszkodott fel, a jármű azonban elindult vele, a végcél pedig a hollandiai Eindhoven volt. A kamion hét napig vitte Rudit, aki étlen-szomjan rejtőzött a raktérben a megtett 1400 kilométeres út alatt.

Mikor a holland városban megtalálták, gyorsan állatmenhelyre vitték, ahol gondos ápolást kapott, és a Facebookon meg is mutatta a macskát, melléírva, hogy egy Magyarországról jött kamionban került hozzájuk. A bejegyzést százak osztották meg, egy külföldön dolgozó magyar logisztikai asszisztens pedig azt is meg tudta mondani, hogy Tamásiban rakodott fel utoljára a teherszállító.

Kat uit Hongarije of Tsjechië als zwerver opgehaald in Eindhoven. Help ons hem te herenigen met zijn baas! Straycat from…

Közzétette: Dierenopvangcentrum De Doornakker – 2017. október 30., hétfő

Ezután az eindhoveni sajtó „Autóstoppal jött Rudi, a macska, aki vissza akar térni Magyarországra” – címmel közölt cikket a macska kalandjairól. A világhírűvé vált cicusról hamarosan hallott a gazdája is, sikerrel be is azonosította a macskát, mint mondta, nagyon örül, hogy megvan az állat.

Ekkora utat tett meg Rudi:

Rudi Hollandiában chipet, oltást és macskaútlevelet kapott, már csak haza kell hozni valahogyan – hangzott el a riportban. Ez ügyben már sokan ajánlották fel a segítségüket, van, aki autóval, van, aki repülővel is elhozná a világjáró tolnai macskát.