Fagyasztóban ölték meg a beteg gekkót, patkány mellett tartották a hamburgert a budai „zoo caféban” – megdöbbentő részletek

Fagyasztóban ölték meg a beteg gekkót, patkány mellett tartották a hamburgert a budai „zoo caféban” – megdöbbentő részletek

Hátborzongató körülményekről számolt be a budapesti exZootic Café egyik korábbi dolgozója a felkapott és cukinak szánt helyről, melyről korábban az Állatmentő Sereg is elkeserítő posztot írt.

Október végén adtunk hírt arról, hogy egy budai „zoo caféban” jártak az Állatmentő Sereg munkatársai, és részletesen leírták, mi fogadta őket. Mint írták, az állatok tartási körülményei kritikán aluliak voltak. Csonttá aszalódott gekkó, élelem és víz nélküli deguk, koszos tengerimalacok, magányosan ordítozó szurikáta – mindezt minimum 750 forintos fogyasztásért cserébe csodálhatta meg az, akinek erre volt gusztusa.

Most a hely egyik korábbi alkalmazottja, aki október végéig dolgozott a kávézóban, a HVG-nek mesélt sokkalta hátborzongatóbb dolgokat. Elmondta például, hogy

a brazíliai óriás madárpókot olyan kicsi dobozban tartották, hogy a pók lábai a tartó falán voltak. Az egyik tarantulának kiszakadt a lába, mikor valaki elejtette vagy eldobta, a pók némi vegetálás után elpusztult.

A gekkókat betegen fogadták, több el is pusztult közülük, vagy helyben végeztek velük.

Volt olyan, amelyiket betették a fagyasztóba elpusztulni, mivel így volt a „leghumánusabb”.

A beteg állatok nem kaptak semmilyen kezelést, volt, hogy már a vendégeknek is feltűnt, hogy valami nem stimmel velük.

A kenguru vizelete véres volt, testvére elpusztult, a leguánon gennyes seb burjánzott, a szakállas agámán harapott seb volt.

Ha mindez nem lenne elég: az állati és az emberi táplálékot egy helyen tárolták.

A kávézóban a kígyóknak, hüllőknek szánt patkány– és egértetemeket közvetlenül a vendégeknek felszolgált ételek mellett tartották. Amint az a volt alkalmazott HVG-hez eljuttatott fotóján látszik, két tömb sajt és a hamburgerbucik mellett lapul a 10 darabos fagyasztott rágcsáló csomag.

null

null

A cikk szerint a kávézó ügyével az Állatmentő Szolgálat és Országos Állatvédőrség Alapítvány is foglalkozik, de egyelőre nem jártak eredménnyel.