Bezárta a hatóság a gyalázatos körülmények között működő budai állatos kávézót

Bezárta a hatóság a gyalázatos körülmények között működő budai állatos kávézót

Felfüggesztette a működését a hatóság az ExZootic Café működését, miután napvilágra került, milyen mostoha körülmények között tartják az állatokat, melyek közül volt olyan, amivel ott végeztek.

A budai állatos kávézóról korábban már hírt adtunk. Először az Állatmentő Sereg munkatársai látogattak el a helyre, és osztották meg hajmeresztő tapasztalataikat a Facebookon.

Beszámolójuk szerint az állatok tartási körülményei kritikán aluliak voltak. Csonttá aszalódott gekkó, élelem és víz nélküli deguk, koszos tengerimalacok, magányosan ordítozó szurikáta – ez fogadta a betérőket, akiknek fejenként minimum 750 forintért kellett fogyasztaniuk a helyen.

Aztán a HVG-nek mesélte el a kávézó egy korábbi alkalmazottja, hogy milyen leírhatatlan körülmények között tengették mindennapjaikat az állatok.

Tőle tudta meg a lap, hogy a brazíliai óriás madárpókot olyan kicsi dobozban tartották, hogy a pók lábai a tartó falán voltak. Az egyik tarantulának kiszakadt a lába, a kenguru vizelete véres volt, testvére elpusztult, a gekkókat betegen fogadta a hely, több elpusztult közülük, az egyikkel ráadásul ott végeztek úgy, hogy berakták a fagyasztóba.

A volt munkatárs egy fotót is mutatott, melyen az látszik, hogy a patkány– és egértetemeket közvetlenül a vendégeknek szánt ételek mellett tartották.

Most csütörtökön a HVG arról számolt be, hogy a fentiek napvilágra kerülése után a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztálya összevont ellenőrzésre jelent meg a Bartók Béla úti ExZootic Caféban.

„A helyszíni ellenőrzés során olyan hiányosságokat tártak fel, ameyek miatt a hatóság szakemberei azonnali hatállyal felfüggesztették az egység működését A hiányosságok pótlására határidőt adtak, a kávézó kizárólag újabb helyszíni szemle és hatósági hozzájárulás birtokában nyithat újra.”

– közölte a lappal a kormányhivatal.

A hatóság kitért arra is, hogy a konyhában nagyfokú csótányszennyezettséget találtak, ezért függesztették fel az egység működését.

A hatóság a cikk szerint azt is megállapította, hogy a tulajdonosnak el kell távolítania a beteg állatokat a kávézóból. A HVG szerint a tulaj korábban mindvégig tagadta, hogy valami gond lett volna az állatokkal.

A Facebookozók sem kímélik a helyet

A kávézó Facebook-oldalán rengetegen kommenteltek a minősíthetetlen állapotok miatt.:

Fotó: Facebook