Bűnözőként vitték el a parkolóból Zoltánt, pedig csak a látássérült fiára várt

Bűnözőként vitték el a parkolóból Zoltánt, pedig csak a látássérült fiára várt

A kafkai groteszk iskolapéldáját élte át Zoltán, akire civil ruhás rendőrök csaptak le a II. kerület egyik mozgáskorlátozott parkolójában, ahol látássérült fiára és feleségére várt.

Az eset még hétfő kora este történt egy áruház parkolójában. A 444.hu cikke szerint Zoltán a mozgáskorlátozott helyen várt a családjára, mikor három civil ruhás rendőr intézkedés alá vonta.

Zoltán megmutatta nekik a fia mozgáskorlátozott igazolványát, mire közölték vele, hogy beviszik közokirat-hamisításért.

Zoltán elmondta, hogy fia, akinek a nevére szól az igazolvány, 3 éves, születése óta súlyosan fogyatékos, alig lát, mindezek tükrében nem ő a sofőr. Egyébként meg mindjárt itt van az anyjával, és láthatják a rendőrök, hogy tényleg igaz, amit elmondott.

A rendőrök azonban erre azt mondták, ha nem működik együtt, kényszerintézkedést alkalmaznak. Az apa a hatóság munkatársainak nyomására elismerte, hogy bűncselekményt követett el, nagy nehezen kialkudta velük, hogy legalább a feleségét felhívhassa, hogy miért nem lesz ott a parkolóban. Miután ez megtörtént, a rendőrök kivették a SIM-kártyát a telefonjából, nehogy mással is kapcsolatba léphessen.

Bónusz: nem engedték, hogy Zoltán elálljon a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóhelyről, így miután elvitték a rendőrök, azt nem használhatta más.

A kapitányságon megmotozták az apát, elvették a papírjait, lefotózták, ujjlenyomatot vettek tőle, majd beültették egy alagsori cellába. Nem beszélhetett az ügyvédjével, cserébe elmondták neki, hogy közokirat-hamisításért három év börtönt, jobb esetben egymilliós pénzbírságot kaphat, valamint hogy innentől kezdve priusza van.

Zoltánt a cikk szerint órákkal később hallgatta ki egy nyomozó, aki azt tanácsolta neki, minél gyorsabban tegyen beismerő vallomást, annál hamarabb hazamehet. Ez így is történt, a férfi éjfél előtt hazaért, jelenleg panaszt szeretne tenni a rendőri intézkedés ellen.

Az egészben talán a legabszurdabb, hogy a fia nevére kiállított mozgáskorlátozott kártyát bevonták, így mostantól akkor sem állhatnak be mozgássérült parkolóba, ha velük van a gyermek.

A 444.hu megkereste a BRFK-t az ügyben, ahonnan az a válasz érkezett, hogy a vegzált férfi, Zoltán személyiségi jogaira való tekintettel nem adnak tájékoztatást.