A 3-as metró vonalának felújítása miatt közlekedő metrópótló buszok a Lehel térnél 2017. november 6-án. (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Orbitális késésekkel mennek a metrópótlók a 3-as metró vonalán

30-40 perces késéseket szedtek össze a 3-a metró vonalán közlekedő metrópótló buszok csütörtök délelőtt, és ez számítások szerint csak fokozódik.

Hétfőn indult a nagy metrópótlás a felújítás miatt leállt 3-as metró északi szakaszán, a rendszer meglepően zökkenőmentesen debütált. Mutattunk is egy galériára való képet a buszokról, melyek a kiesett metró helyett szállították a fővárosiakat:

Csütörtökre azonban változott a helyzet. Amint azt a 24.hu az Index és a Közlekedő Tömeg nyomán írta, a helyzet romlott.

Mint írták, kedden és szerdán is figyelték a metrópótlókat, látszott is a fennakadás.

„A Futár-rendszer oldalán követhető, mikor indulnának a járatok menetrend szerint és mikor indulnak valójában. Az Árpád hídi megállót nézve látható, hogy a buszok nagyjából 7:40-ig tudják tartani a menetrendtől való 2-3 perces eltérést.

A csúcsforgalom kezdete után ciszont a buszok 8:15-kor negyedórát, 9-kor 25 percet, 10 körül pedig már 30-40 percet késnek. 11-12 óra körül pedig már annyit késnek, mint a teljes menetidő, így kimarad egy indulás, a késési idő pedig visszaáll nullára.”

– áll a cikkben.

A 3-as metró vonalának felújítása miatt közlekedő metrópótló buszok a Lehel térnél 2017. november 6-án. (MTI Fotó: Máthé Zoltán)