Külföldről érkezett küldeményeket szortíroznak a Magyar Posta Zrt. Nemzetközi Posta Kicserélő Központjában Budapesten 2017. október 24-én.  (Fotó: Koszticsák Szilárd)

Csomagfeladási limitet vezet be karácsony előtt a Magyar Posta

Annyira felkészült a Magyar Posta a karácsonyra, hogy november 15-től maximálja a napi feladható csomagok számát.

Mindezt a Zoom.hu szúrta ki a posta honlapján. Eszerint

„November 15-től visszavonásig a zökkenőmentes küldeménykezelés érdekében a Magyar Posta csomagfeladási limitet vezet be. Az intézkedés kizárólag a nem szerződéses ügyfeleket érinti, akik naponta legfeljebb 5 darab MPL Üzleti csomagot és 5 darab MPL Netcsomagot adhatnak fel.

Az intézkedésre azért van szükség, hogy a Magyar Posta az év végi élénk küldeményforgalomban is az eddig megszokott, magas színvonalú szolgáltatást tudja nyújtani ügyfeleinek.”

– áll a közleményben.

Ez azért felettébb vicces, mert a Magyar Posta még október 24-én nagy garral lenyilatkozta, hogy ő és a NAV is felkészült a karácsony előtti nagyobb csomagforgalomra. Hát, a jelek szerint felkészültek.

A Zoom cikke megemlíti, a posta szerint nem lesz a tavalyihoz hasonló káosz az ünnepi időszak miatt. Nincs viszont velük egy véleményen a Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége. Szerintük körülbelül ugyanarra a szitura kell számítani, tehát késő csomagokra, csúszásokra, mindez pedig azért lesz, mert nem sikerült a dolgozók létszámát a megfelelő szintre növelni.

Külföldről érkezett küldeményeket szortíroznak a Magyar Posta Zrt. Nemzetközi Posta Kicserélő Központjában Budapesten 2017. október 24-én. (Fotó: Koszticsák Szilárd)