Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Beszólt a 3-as metró vezetője a nyomorgó utasoknak

Tömegnyomor volt a 3-as metró Lehel téri állomásánál, a metró vezetője pedig nem nézte jó szemmel, hogy nem sikerült azonnal elindulnia.

Az eset az Indexnek mindezt elmesélő olvasó szerint november 8-án történt a délutáni órákban.

A cikk szerint a metrófelújítás okán mindennapos jelenség, hogy az utasok nem férnek fel egy-egy tömött szerelvényre, ilyenkor várni kell a következőre. Mikor azonban már a másodikra, vagy a harmadikra kényszerül várni az ember, már nem olyan türelmes.

Egy ilyen szituban esett meg az, hogy befutott a 3-as metró szerelvénye a Lehel téri megállóba, közvetlenül azután, hogy egy tömött szerelvény kiment az állomásról.

A peronon rengetegen voltak, és mindenki megpróbált feljutni az újonnan érkezett szerevényre. A kocsik másodperceken belül megteltek, de még volt bőven hely, mikor az ajtók elkezdtek záródni.

Ez nem ment simán, 2-3-szor próbáltak becsukódni az ajtók, de a folyamatosan felszálló utasok miatt mindig kinyílt. Ekkor a metrót vezető nő ingerülten beleszólt a mikrofonba:

„Nyugodtan tartsák fel az ajtókat, nem megyünk akkor sehova…(hatásszünet)…Vigyünk már egy kis kultúrát az utazásba!”

Mindez kiverte a biztosítékot az Indexnek minderről beszámoló Melindánál, aki panaszlevelet írt a BKV-nak.

A cég válasza szerint megkezdték a panasz kivizsgálását, és ha kiderül, hogy szabálytalanul járt el a metró vezetője, felelősségre vonják.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán