Havazás Nyíregyházán (MTI Fotó: Balázs Attila)

Havat hozó hidegfront ront ránk a hétvégén – legfrissebb részletek

Tovább romlik a barátságtalan november, szombaton újabb hidegfront érkezik, ne lepődj meg, ha havas lesz a cipőd.

Csütörtökön marad a borongós idő, csupán az ország északkeleti felében van némi sansz derűre – írta november 16-i előrejelzésében az Időkép. A szél nem lesz erős, nappal 5-11 fok várható.

Pénteken a hajnali órákban köd-, páraképződésre készülj, napközben pedig folytatódik a megszokott felhős idő. Gyenge csapadékra számíts, a szél viszont nem erősödik meg, 6-11 fokot mutat majd a hőmérő a legmelegebb órákban.

Szombaton aztán betoppan egy hidegfront, aminek hatására a Dunántúlon és északkeleten feltámad az északias szél. Az Időkép szerint a front hatására sokfelé kell számítanod gyenge eső, a magasabb hegycsúcsokon havas eső, kisebb havazás is előfordulhat. A csúcshőmérséklet 5-10 fok között alakul.

Vasárnap többfelé megerősödik az északnyugati szél, a Dunántúlon több, keleten kevesebb napsütés ígérkezik, néhol kisebb eső, zápor, a magasabb tájakon hózápor is előfordulhat, napközben 4-8 fok valószínű. A prognózis szerint ez az életérzés a jövő hét első napjain is velünk lesz, hideg, szeles időre van kilátás.

Havazás Nyíregyházán (MTI Fotó: Balázs Attila)