Képünk illusztráció (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Öngyilkos lett egy magyar katona Szolnokon

Saját fegyverével vetett véget életének egy szentesi katona Szolnokon – írta a Magyar Nemzet.

A lap egy honvédségi informátorra hivatkozva azt írta, az eset múlt kedden történt egy lőgyakorlat során, az ez ügyben feltett kérdéseikre a Honvédelmi Minisztérium egyelőre nem válaszolt.

A cikk az ügyben is faggatta a tárcát, hogy igaz-e a híresztelés, miszerint a honvédség állományával foglalkozó pszichológusok korábban már felhívták a figyelmet: a katonák leterheltsége, alulfizetettsége és nehéz munkakörülményeik miatt megnövekedhet az öngyilkosság veszélye a köteléken belül.

A lapnak nyilatkozó forrás arról beszélt, tavaly legalább 3-4 öngyilkosságot hajtottak végre magyar honvédek szolgálatteljesítés közben, egy-kettő Koszovóban. Az informátor szerint a Kfor misszió nem vonzó, mivel csekélyebb anyagi juttatásra lehet szert tenni, mint a déli határszakasznál, és a családdal való kapcsolattartás is nehezebb, ezért ide nehéz elegendő embert találni.

A Nemzet azt írta, emiatt a honvédség állítólag letiltotta a Tatán szolgáló katonákat a déli határszolgálatról, hogy legyen elég jelentkező Koszovóba. Ez ügyben is kereste a lap a minisztériumot, de a cikkük szerint erre sem kaptak választ.

Képünk illusztráció (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)